3 guldkillar från Shorinjikempo i Skövde


Först ut i att uppmärksamma sina duktiga utövare är tränaren Peter Thorvald ifrån Skövdes Shorinjikempo. I april tog nämligen tre killar härifrån SM guld i klassen icke svartbälte.

Shorinji kempo är en japansk kampsport som funnits i Sverige i 40 år. Sporten är inte jättestor i Sverige men man har en aktiv verksamhet och försöker utnyttja all tid då man träffas och förenar gärna både träning och tävling.

Ur artikel från skövde nyheterna:

”Tävlingsgrenen ”Embu” har SM-status och under SM i år tävlade man om mästartitlarna i två klasser, icke svartbälte och svartbälte. Under tävling i Embu visar ett par eller en trio upp en inövad och arrangerrad kampsekvens som varar mellan 1,5–2 minuter. Framförandet bedöms av fem domare som tittar på bland annat teknisk skicklighet, position, uttryck, trovärdig sammansättning samt inställning och fokus.

Skövdetrion Robert Björklund, Henrik Lundqvist och Andreas Blomqvist överraskade stort och tog hem guldet i klassen för icke svartbälte.

Shorinji kempo har funnits i Skövde sedan år 2007 och har ett 20-tal medlemmar. Det var på initiativ av Marcus Olofsson som föreningen startade och nu leds den tillsammans med Peter Thorvald under överinseende av Anders Pettersson från Karlstad. Anders berömmer Skövdeklubben för sin träning och sitt engagemang och ser potential för vidare utveckling. ”

Besök föreningens hemsida här