Besök hos Keiko Karate Sällskap

Besök hos Keiko Karate Sällskap

Keiko Karate Sällskap ligger i Gamlestaden i Göteborg. Föreningen har länge funnits där men flyttade för cirka 10 år sedan tvärsöver gatan in i Bingolottos gamla gym. Här finns en större dojo samt två mindre, så föräldrarna kan träna samtidigt som barnen. I mitten av lokalen har man även ett stort gym för styrketräning. Föreningen bedriver framförallt Kyokushin karate för barn och vuxna, men även crossbox, bagfighting, funktionell träning och fys-karate erbjuds.

Jag träffar Magnus Hanssen som är tränare och ordförande i föreningen. Han berättar att han själv började träna karate redan år 1980, men även testat på andra kampsporter innan han valde karaten. Förutom sina uppdrag i föreningen är han även landslagstränare för Svenska Kyokushin landslaget, där Keiko för tillfället har tre utövare som ingår i truppen.
Magnus tror på en utvecklande och rolig träning. Fokus ligger mer åt tävlingshållet, men träningen innehåller även självförsvar, med målet att utvecklas fysiskt. Vi pratar om hur viktigt det är att ta hand om juniorerna, framförallt eftersom de är framtiden, men även för att föreningen ska kunna utveckla sin verksamhet och fortsätta växa.

Terminen har precis dragit igång och just denna kväll är det fokus på ungdomskarate. Uppvärmning och stretching, innan man går vidare med olika teknikövningar som i steg byggs på innan man avslutar med sparring. Magnus har ett brinnande engagemang när han håller i passet. Alla verkar ha riktigt roligt på träningen samtidigt som fokus är på topp. Träningen är slut och alla bugar av innan de lämnar mattan. För min del har det varit ett spännande besök som vittnat om ett passionerat engagemang och hård träning, som fördjupat den respekt jag som kamsportutövare har för karaten.

Mer om föreningen hittar ni här: www.keiko.se/