Distriktets besök hos Skövde Karate Kai

webb3

Virpi Alajarva, kassör och instruktör i föreningen möter mig sent på kvällen när jag hittat till deras lokal. Deras lokaler har tydlig japaninriktning med fina konstverk och mycket röda detaljer. Jag kommer också lägligt till den pågående träningen som ledds av Lucas Helgesson, kvällens inriktning är sparring och fys. Har inte med mig träningskläderna den här gången, men kommer inte glömma dem nästa gång jag besöker till Skövde.

webb2

webb1

Föreningen grundades 1985 av peter Kunzel och har idag ca 150 medlemmar med 10 instruktörer, 60 av dem är ”knattar” och en femtedel tjejer. De tränas Kyokushin karate och Wudan Thai Chi. Föreningen har som mål att alla ska känna sig välkommna och bli svettiga, tilläger Virpi Alajarva.

-Vi har många som kommer och går i föreningen. Men oavsett är de alltid lika välkomna när de kommer förklarar Lukas Helgesson, instruktör i föreningen.

Jag frågar vad som driver Virpi att hålla på med både träningen och föreningen. Hon firar för övrigt 30 års jubileum i år. Hon berättar att de i början var tävlandet som drev henne, alla människor hon träffade och fortfarande gör. Hon har svart bälte och oavsett om träningen sker med lägre graderade (vilken den oftast gör) poängterar hon att varje träning och möte med sina partners får henne att utvecklas. Varje möte är nytt och det går alltid att ta lärdom. Hon erkänner samtidigt att de skulle vara roligt om lite fler tävlade i föreningen. Jag inspireras av Virpi och hennes självklarhet. Välkomna förbi Skövde och Karate Kai. Ni kommer inte bli besvikna.

/Linnea