Helkväll då Klubbturnén besökte fyra föreningar

Den 11:e oktober besökte jag (Linnea) och Denny (SISU) fyra olika föreningar som bjudit in oss. Första stoppet gjordes hos Klubben Brasiliansk Jiu-Jitsu Göteborg (Yamasaki academy), vilket är den första bjj-föreningen i Sverige som gick med i SB&K (2001). Lokalen är rymlig och i deras cafeavdelning får vi sitta ner med fem representanter ur styrelsen. Mycket trevligt.

-Föreningens främsta vision är att alla oavsett ålder, mål eller bakgrund ska känna sig välkomna hos oss. Berättar Monika Stylin, kassör i föreningen.
De har över hundra medlemmar, bla två mycket populära barn och ungdomsgrupper & tävlar på stora mästerskap som VM och EM.

– Kunskapen är hög och vi bedriver renodlad BJJ förklarar Alexander Lundin, Instruktör och styrelseledamot.
Jag får uppfattningen av att föreningen är i ständig rörelse med mycket vilja och kunskap. Intresset för nybörjargrupperna har ökat och i december arrangerar dem en stor BJJ tävling som förväntas ha runt 300 tävlande. Läs mer om denna unika tävling här och besök deras hemsida

I samma lokaler bedriver även Capoeira Luta da vida sin träning som funnits sedan 2009 och idag har föreningen över hundra aktivt tränande medlemmar. Föreningen bedriver ”babycapoeira” något som är helt unikt.
-Vi vill få människor från hela spektrat i livet att komma och träna med oss, berättar Viveka Green, instruktör & projektledare. När Viveka berättar om deras verksamheter märks det att hon verkligen älskar föreningen och de människor hon får lära känna. ”Den är en del av mitt liv, som ett hjärtebarn”. Följ dem på deras blogg här och besök hemsidan www.capoeiragbg.se

Snabbt iväg till nästa ställe och föreningen Göteborgs Karate Kai. Så fort jag klev in i deras lokaler möttes jag av en mycket positiv atmosfär fylld av energi. Först gavs det tillfälle att få se Shihan Howard Collins (grundare och huvudinstruktör) med sina elever. Kraftfullt. Föreningen har funnits sedan 1965 och idag har de runt 350 medlemmar i föreningen.

Shihan Howard Collins leder sin klass på Göteborgs Karate Kai

-Vi lever vår förenings dröm & vision berättar Theresa Collins, Instruktör samt ansvarig för ekonomin i föreningen. De behöver inte marknadsföra sig, nybörjargrupperna fylls direkt och allt flyter på som det ska. Reine Linderoth, ordförande förklarar vidare om den enorma sociala vinningen av att tillhöra föreningen och alla de människor han lär känna.

Det tar sin tid att få medlemmar och instruktörer som varit med i 40 år och de säger samtidigt mycket om vad du får ut av att tillhöra Göteborgs Karate Kai.
Besök deras hemisda www.gkksweden.com

De sista besöket för kvällen gjorde vi hos Banzai Kyokushin på herkulesgatan ute på hisingen. Där träffade vi Annika Peterson (instruktör och klubbledare) och (kassör Maria karakostova.
”Budohuset” där de bedriver sin träning var från början ett badhus och rundturen i den vackra dojon utfördes med stort nöje. Föreningen grundades av Sensei Dan Larsson i början på 70-talet och har idag runt 240 medlemmar varav 120 stycken av dem är barn. En fantastiskt verksamhet som även bedriver fitnessträning i egen regi.

Jag och Annika Petersson i en av Banzais vackra lokaler

-Vi strävar efter att ha en bredd i träningen där alla oavsett ålder ska ha möjlighet att engagera sig på olika sätt med allt från tävling till klubbengagemang berättar Annika Peterson.

Denny startar samarbete med Banzai Kyokushin

Det var väldigt trevligt att få komma ut till det gamla badhuset och suga in den fina stämningen som de har där ute. I samma lokaler bedriver även följande föreningar i Distriktet sin träning TK BJJ Academy och Aikido Shuren Dojo Göteborg.

Besök Banzais hemsida www.banzai.se

Vill ni ha besök kontakta mig på kansli@kamspsportvast.se

/Linnea