Högt publiktryck under Budo & Kampsportsuppvisningarna i lördags


Fotograf Morgan Borén

Det blev succé för Svenska Budo & kampsportsförbundet Distrikt Väst på kulturkalasets näst sista dag. Under stekande sol samlade SB&K Distrikt Väst sina klubbar till en heldag i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Som utlovat bjöds det på häpnadsväckande uppvisningar non stop i fem timmar fyllda med kraft, energi och action. Det blev mycket smällande i träningsmattan då det deltog 19 olika klubbar som representerade 11 av Budo & Kampsportsförbundets olika stilar. Nytt för i år var prova på- mattan för barn. Det var populärt bland de yngre barnen och skratt blandades med svett när våra instruktörer lärde ut sina trix.

– Det var en stor händelse för oss som förbund att få chansen att visa upp bredden inom kampsport och då är det ändå långt ifrån alla våra stilar som var representerade, säger Dario Lopez-Kästen, ordförande i Distrikt Väst.

Uppvisningarna är en del i Budo & Kampsportförbundets arbete att marknadsföra sina idrotter men det finns fler fördelar än så.

– För oss var det en jättekul grej att få träffa folk från andra klubbar, menar Caroline Järdmo, vice ordförande i Göteborgs Ju-Jutsuklubb som deltog i uppvisningarna. Att utbyta tips och idéer och nätverka med andra stilar ger jättemycket. Även om vi stilmässigt är olika är vi ju förenade i att vi brinner för det vi gör.

Hela eventet har fått mycket positiv feedback och det känns som ett perfekt forum att visa upp oss under kulturkalaset. Längtar redan till nästa år då vi ska vara fler, större och änu bättre!

/Linnea

Stilar som deltog under dagen:

Aikido
Brasiliansk Jiu Jitsu
Capoeira
Ju-Jutsu
Kickboxing
Muay Thai Thaiboxning
Mixed Martial Arts (MMA)
Submission Wrestling
Taido
Wing Chun
Wushu