Lidköpings Budoklubb

Entré, en och en, för de tävlande i Billys BJJ Open, med speaker som presenterade alla barnen vid namn och föreningstillhörighet.

Entré, en och en, för de tävlande i Billys BJJ Open, med speaker som presenterade alla barnen med namn och föreningstillhörighet.

Alla deltagarna uppställda på mattan inför tävlingsstart.

Alla deltagarna uppställda på mattan inför tävlingsstart.

 

I början av november arrangerade Lidköpings Budoklubb Billys BJJ Open, en barntävling i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Det var ett 50-tal barn och ungdomar som deltog och de kom från den egna klubben samt från de inbjudna föreningarna Akademi Nord Idrottsförening i Örebro och Kumla Kampsportsförening.

Det var föreningens första tävlingsarrangemang i BJJ och de valde därför att hålla det i liten skala, som en testomgång. Nästa gång kommer det bli en större tävling för detta var ett mycket lyckat evenemang! Tävlingen var avklarad på ett par timmar och stämningen var på topp både hos barn och publik från början till slut. Besökarna kunde för övrigt erlägga frivillig entré och det blev en summa på ca 1500 kr, pengar som oavkortat gick till Barncancerfonden.

 

Lidköpings Budoklubb, som har funnit sedan 1976, har drygt 230 medlemmar och ungefär hälften av dem tränar BJJ. Föreningen bedriver även träning i Ju-jutsu och Judo. De satsar på gemenskap mer än tävling och kanske kan det vara en framgångsnyckel för föreningen. Förfrågningar från barn och föräldrar kommer i ett men i dagsläget får de tyvärr lov att tacka nej till nya barn som vill börja träna. Det ryms helt enkelt inte fler i den redan så stora barngruppen i BJJ.

Idag finns föreningen i Idrottens hus i Lidköping. Där har de en egen fin dojo med högt i tak och fönster längs ena långsidan vilket ger både ljus och rymd. Det finns dock en önskan om en egen större lokal som kan möta behovet och efterfrågan av träningstider samt alla förfrågningar från nya potentiella medlemmar men tills vidare blir de kvar där de är idag.

Niclas Gustafsson - chefsinstruktör BJJ

Niclas Gustafsson – Chefsinstruktör BJJ