Inblick i Budoklubben Shindo, Mölndal

webb10

En sen torsdagskväll knackar jag på rutan till Budoklubben Shindo som tränar i Krokslättsskolans idrottshall i Mölndal. Jag får sedan en ordentlig pratstund med Dan Isaksson (ju jutsu), ordförande och Patrik Axelsson (taido), kassör samtidigt som ju jutsuträningen pågår i bakgrunden. Dan som funnits i föreningen sedan 2007 bryter av ibland för att stiga på mattan och visa eleverna nya tekniker.

Ju-jutsu klubben Shindo startades 2001 av Christian Karlsson och Ralf Matsson. Vintern 2009 anslöts grenarna Taido och Tävlingsjujutsu i och med detta så ombildades Ju-jutsuklubben Shindo till Budoklubben Shindo med en undersektion för respektive stil. De har 117 medlemmar fördelade över de tre stilarna i klubben och åldrarna ligger mellan 6-55 år. Cirka 60% är barn och 37% tjejer.

Föreningens ambitioner är att alla våra tränande och instruktörer skall ha roligt före, under och efter träningspassen. Det märks tydligt att föreningen är en familjeklubb med gott samarbete eftersom det är vanligt att både barn och deras föräldrar tränar.

webb20

Vad är det som driver dem båda att fortsätta med det dem gör?

-Det är bara kampsporten som har allt. Du kan hålla på länge, träningen sker över gränserna, i alla åldrar och det bidrar till ständig utveckling förklarar Dan Isaksson, ordförande.

– Jag tränar Taido av samma anledning som jag är ingenjör, heterosexuell, lång etc. Jag är Taido, och jag kan lika lite sluta med Taido som jag kan sluta va lång berättar Patrik Axelsson, kassör.

Shindo är enligt mig en familjär och levande förening som dessutom är mycket framgångsrika på tävlingsfronten.

/Linnea