Möte med Club Bujinkan Dojo Göteborg & Ferocitas MMA förening


Club Bujinkan Dojo ligger i gårdaområdet i Göteborg. Jag fick chansen att träffa Ron Kjernell (kassör), Klas Ankarloo (ordförande) och Peter Jonsson (huvudinstruktör). Deras Dojo är otroligt vacker och jag förstår att de lyckas med ett av deras mål:

-Vi ämnar att vara en social förening. Man ska kunna åka hit även om man inte tränar. Åker man hit kommmer man aldrig hem, säger Klas Ankarloo, ordförande i föreningen.

Föreningen har funnits sedan 1983 och idag är det drygt 50 aktiva medlemmar. De har ca 10 utbildade instruktörer. De bedriver träning sju dagar i veckan och passen är indelade efter vilken grad deltagarna innehar.

-Medlemsantalet har tyvärr sjunkit det sista, berättar Ron Kjernell, kassör i föreningen.

Efter att gått igenom föreningens behov och vision får jag en spännande introduktion till Bujinkan Budo Taijutsu av Peter Jonsson. Jag fastnar för det historiska perspektivet i arten, det finns uppenbarligen mycket att läsa och lära om. Att det utgår från 9 skolor och att det finns oerhört många aspekter att utvecklas inom förstår jag.

Besök deras fina hemsida här

I kvibergsområdet tränar en förhållandevis ny MMA förening som drivs av Martin Lodin. Det märks att Martin som så många andra inom föreningslivet verkligen brinner för det han gör. Innan passet startar (som jag blir inbjuden att vara med på) får jag även chansen att prata med några av hans elever. Uppfattningen som det gav mig var främst hur pedagogisk Martin är.

Det blir även min egna uppfattning efter att ha deltagit på passet. Tack vare att de tar in nya medlemmar året runt är grupperna mindre än de klubbar som samlar alla nybörjare till intag endast två gånger per år. Martin menar att detta skapar en mer kvalitativ träning och en bättre gemenskap. Söker ni en trevlig och kunnig MMA klubb rekommenderar jag ett besök på deras hemsida

Vi kommer gärna och besöker er också! Skicka en enbjudan till info@kampsportvast.se