Olympic Day

Det var för andra året i rad som Liseberg stod som värd för Olympic Days. Tre föreningar från distriktet var på plats: Keiko Karate Sällskap, Göteborgs Taidoklubb, Capoeira Boa Vontade Torslanda, samt två taekwondoföreningar som inte tillhör SB&K. En generöst tilltagen pusselmatta fanns framför stora scenen där barn och ungdomar fick prova på budo och kampsport under hela helgen.

På fredagen var ett 20-tal skolklasser från Göteborg inbjudna att testa på olika idrotter med förhoppning om att eleverna skulle få upp ögonen för något nytt. Morgonen började med invigning på stora scenen där en olympisk eld tändes innan det blev full fart med prova-på-aktiviteter. Tanken med Olympic Day är att det ska vara en kostnadsfri dag med ett stort fokus på glädje. Svenska olympier fanns på plats för att ge inspiration åt barnen och ungdomarna. Det blev en helspäckad succédag med roliga aktiviteter för eleverna och mycket skratt och glädje, även hos föreningsledarna.

Under lördagen och söndagen var Olympic Day öppet för allmänheten och Liseberg hade då fritt inträde för barnfamiljer. Alla föreningar gjorde ett fantastiskt jobb under hela helgen. Nu har ett stort antal barn och ungdomar fått testa på många nya idrotter och förhoppningsvis hittat något de vill fortsätta med.

Hittills har Olympic Day genomförts nästan 200 gånger runt om i landet och planeras in på många nya ställen.