På besök hos House of Champions

I början på sommaren besökte distriktet tillsammans med SISU, House of Champions (HOC) ute på Hisingen. HOC öppnade upp dörrarna för ett år sedan och idag finns det 5 aktiva föreningar med över 250 medlemmar totalt.  Jag & Deny (SISU) träffade representanter från två av föreningarna. Det var ett mycket bra och inspirerande möte,  fyllt med ideér och entusiasm.  Deny introducerade dem till samarbete med SISU och vi diskuterade vidare föreningarnas behov, utvecklingsmöjligheter och framtida önskemål om utbildningar. Varje dag möter ledarna ungdomar från olika bakgrunder och Fadi  (Muay Thai Champions) säger:

–          Ett av mina främsta mål med verksamheten är att på alla plan vara en bra förebild för ungdomarna. Det gäller inte bara på mattan utan även innan och efter träningen och då rör det sig bland annat om attityd, droger mm.  Det är inte alltid lätt men värdefullt.

Både jag och Deny fick ett mycket gott intryck från House of Champions och ser fram emot föreningarnas framtida insatser för  barn  och ungdomarna på Hisingen. Vi kommer bland annat få se både Conde BJJ och Muay Thai Champions visa upp sig i trädgårdsföreningen under kulturkalaset i Göteborg.

Besök deras hemsida på www.houseofchampions.se

/Linnea