Rappport från besök hos Dynamix Herrljunga!

webb
Fv: Linnea Blad, Melker Mellqvist, Kenny Friman, Monika Stylin

Kvällens slutdestination är egentligen Vara och SISU/Västra Götalands Idrottsförbunds årsstämma, men på vägen dit åker vi via Herrljunga och besöker deras förening Dynamix Herrljunga. Vi välkomnas varmt av Kenny Friman och hans spralliga son. Föreningen startades på 80 talet av Peter Wigert. Kenny gick med 2003 och fastnade direkt för gemenskapen. För två år sedan var föreningen i stort sett på väg att läggas ner, detta ville Kenny inte vara med om och klev in och tog över ordförandeskapet. Medlemsanatalet var då runt ett tjugotal och idag är de över hundra aktivt tränande medlemmar som utövar Ju Jutsu, BJJ och lite MMA. I början höll han alla pass själv men idag är de alltid någon av de tio licensierade instruktörerna som sköter detta så Kenny kan fokusera på administrationen.

-Min fokus låg på de sjutton som redan fanns i föreningen. Har dem roligt så sprider det sig utåt berättar Kenny Friman, ordförande i Dynamix Herrljunga.

Föreningen tävlar en del och genomförde i januari 2014 sin första egna tävling med ett mycket lyckat resultat. De har även ett tjejprojekt som med hjälp av idrottslyftet tog fart för ett år sedan och som nu är fast återkommande varje månad.

Kenny fortsätter berätta om verksamheten och jag fascineras över hans smittande lugn som blandas upp med hans otroliga driv. Alla föreningar skulle må bra av en ”Kenny”.

/Linnea