Sillén är på väg att bli komplett och tar BJJ-medalj

Idag släppte BJJ-kaptenen Ricard Carneborn en rejäl bomb: Hanna Sillén uttagen till BJJ-landslaget. Ett fantastiskt spännande besked och jag börjar nu förstå vad Sillén menade när jag träffade henne tidigare i våras. Då sade hon: ”Jag beundrar kampsportare som behärskar många olika stilar”.

Att se en MMA-match med Hanna Sillén är som att se en riktigt stark och gul fullmåne – det blir inte mycket vackrare än så. Sillén är på väg att bli en komplett kampsportare i mitt tycke.

Hon behärskar det stående gamet utsökt efter sina Sanshou-år och efter idog grapplingträning är hon ett starkt namn även inom BJJ.

Som MMA-utövare behöver hon knappast någon övrig presentation i dagsläget där hennes tuffaste motstånd egentligen är att få adekvat motstånd. Även om hon sprang in i en knock i Göteborg för ett tag sedan.

Kombinationen att behandla både markteknikerna och de stående gör Hanna Sillén till en svårslagen MMA-utövare. Men nu gäller det BJJ och då försvinner ju slag- och sparkteknikerna och där är Hanna inte fullärd ännu. Dock har hon förr visat att hon behärskar BJJ allt bättre och kommer troligen att utvecklas ytterligare inför VM.

Men av alla idrottare jag har intervjuat genom åren, allt från stjärnor inom fotboll till andra idrotter också, är det få jag blivit så djupt imponerad av deras målmedvetenhet som hos Hanna Sillén: en mycket klok idrottare med stor arbetskapacitet.

Hanna Silléns VM-start i BJJ är i mitt tycke en av de mest spännande VM-starterna inom våra förbundsidrotter som nått mig hittills – och jag tror på Hanna. Jag tror hon kommer hem med medalj.

Den kapaciteten finns där.