Super-Madeleine ifrån Yamasacy Academy!

madeleine

Idag lyfter vi fram Madeleine Håkansson, BJJ-utövare på Yamasaki Academy i Göteborg lite extra. Hon har minst sagt haft ett framgångsrikt år, så här skriver hennes klubbkamrat Martin Petisme om hennes framgångar och personlighet.


”Många utövare är vana att vinna medaljer inom BJJ, men få når upp till den jämnhet och nivå som Madeleine gör, och är det positiva föredöme för andra utövare, med positiv attityd, utveckling och aldrig sviktande träningsmoral.
I början av året arrangerade det internationella Brasilianska jiu-jitsu-förbundet för första gången en tävling i Sverige, Gothenburg IBJJF Open. Madeleine vann sin division (-58.5 kg), och tog dessutom guld i öppen viktklass och vann mot tiotal kg tyngre motståndare. Hon fick även gulden i klasserna utan gi. Totalt alltså fyra guld.
I slutet av maj deltog hon i lilabältesklassen i VM i -58.5 kg. Detta är en av de största och tuffaste klasserna på VM överhuvudtaget. Av 28 deltagare, varav många är heltidsatleter, och fem hårda matcher, fick hon VM-silver efter en förlust med minsta möjliga marginal.
Nu i september vann hon SM i BJJ i -58.5 kg. Hon vann sina matcher på submission och besegrade i finalen en högre graderad motståndare, utan att få en poäng eller ens fördel mot sig.
Madeleine har samtidigt även varit ledare för Yamasaki Academys tävlingsträning, och hennes framgångar har utan tvekan lett till ett uppsving för hela föreningens tävlingsverksamhet.”

Vilken kampsportare! vi på SB&K Distrikt Väst önskar Madeleine lycka till med allt hon tar sig för i framtiden.

/Linnea Blad