Ungdomen, Gängkriminalitet och kampsport som socialt verktyg


En av våra föreningar, West Coast Kickboxing (WCK) har som förening och kampsportsklubb redan från början gjort ett klart ställningstagande till hur man vill fungera i arbetet med unga killar och tjejer som gjort olyckliga val i livet.
Genom att erbjuda ett gott alternativ hjälper föreningen ungdomar att få ett sammanhang i vardagen. Man blir någon. Man blir viktig. Man blir saknad om man inte kommer. Man får respekt av rätt anledningar istället för att leta respekten på fel ställen. I kampsporten hittar vi en gemensam nämnare. Genom ökad kroppskontroll, disciplin och fysisk kapacitet lär man sig att sätta gränser. Man lär sig att ta hand om kroppen. Man lär sig att det finns fler utvägar än att slå sig ut. Man lär sig kontrollera sin energi.

Genom kampsporten och träningen får individen självförtroende. Man får lyckas. ”Man kan”. Man får resultat. När man lyckas ökar intresset och önskan efter att lära sig mer blir större. Då gäller det att omge sig av kompetens som kan tillgodose törsten på kunskap.

Föreningen har sedan tidigare ett antal sociala engagemang både genom privata och offentliga vårdgivare. Unga vuxna kommer till dem för att dels testa träningsformen och dels för att få känslan av att något annat än det dåliga levernet som är roligt. Det finns ett alternativ. Det finns ett gott alternativ på andra sidan vattnet.
Som en fortsättning på detta engagemang har de nu inlett ett samarbete med Aje ifrån En Annan Sida av Sverige. Arrangemanget som är kostnadsfritt hålls lördagen 2012-12-01 kl 10.00 på Karlavagnens Idrottscenter/Westcoast Kickboxing i Sävedalen mellan Göteborg och Partille

 Anmälan och svar på inbjudningar skickas till bjorn@westcoastkickboxing.se

Distrikt Väst ser fram emot deras fortsatta resa. Besök deras hemsida här och missa inte föreläsningen den 1:a december.