Westside Submission Wrestling Tournament


Westside Submission Wrestling Tournament

I helgen avgjordes tävlingen Westside Submission Wrestling Tournament i Göteborg, en tävling för nybörjare som hålls på Fighter Centre. Alain Powell från Yamasaki Academy vann sin klass i -71 kg och fick även pris för tävlingens ”bästa fighter”. Vi frågade Alain lite om tävlingen, träning och hans idrottsbakgrund.

alainmedalj

Berätta lite om dina matcher?

Jag har mindre erfarenhet av stående, så jag ville komma ner på mattan så snabbt som möjligt utan att slösa för mycket energi. Därifrån försöker jag svepa eller submitta. Jag gillar att leta submissions underifrån, men sen senaste Westside har jag förbättrat mitt top game, så jag var förberedd för bägge delarna. Mina tre första matcher vann jag på submission men de sista två lyckades jag inte avsluta utan vann på poäng då jag var trött och slarvade lite med tekniken.

Hur länge har du tränat grappling och hur ofta tränar du?

Jag började med BJJ förra september, 2015, på Yamasaki Academy, så detta är min tredje termin. Jag fastnade för det direkt och hade tränat mycket oftare än jag gör om det inte vore för att jag tenderar att samla på mig småskador. När jag inte är skadad kör jag 2-3 gånger i veckan, men skulle vilja träna oftare.

Vad har du för tidigare idrottsbakgrund?

Tidigare har jag mest styrketränat och konditionstränat, men aldrig hållit på med någon sport seriöst.

Har du någon förebild inom grappling?

Marcelo Garcia, legend och verkar vara världens snällaste kille.

Har du någon favoritteknik?

Min favoritteknik är nästa alltid den senaste som jag har börjat få till, just nu är det Peruvian necktie, men i allmänhet strypningar!

Vad är det som är så roligt med grappling?

Det är en kampsport som man kan köra väldigt fullt ut utan att skada varandra, man får tillämpa det man lärt sig men också ofta improvisera. Det är både träning och problemlösning där teknik ofta slår styrka.

Vad har du för långsiktiga och kortsiktiga mål inom grappling?

Jag har bara kört i tre terminer så jag vill bara fortsätta att bli bättre och undvika skador så gott det går.

alain